Fair Isle Ruiten zijn leuk om in te breien in de Fair Isle techniek. Ze zijn een leuk grafisch motief en dat is weer eens wat anders om in te breien. Het is hier wel belangrijk om te zorgen voor voldoende contrast bij het kiezen van de garens.

Dus even door de wimpers kijken en natuurlijk een proeflapje breien!

Wol & Co Fair Isle ruiten
Wol & Co Teltekening Ruiten
Wol & Co Legenda Ruiten

De teltekening hierboven is gemaakt voor rondbreien. Dit is wel de handigste manier van inbreien, want je bent dan altijd aan de goede kant van je werk bezig. Dat is natuurlijk fijn voor het overzicht en natuurlijk voor de draadspanning!

Inbreien wordt het mooist met een 100% wollen garen dat niet bewerkt is met superwash chemicaliën. Een 100% wollen garen haakt al tijdens het breien een beetje aan elkaar. Als je na het breien de spinolie uit het garen wast (met een wolwasmiddel en met niet te koud water), wordt het garen voller en zachter. Door het voller worden van de steken gaan de ruimtes tussen de steken dicht zitten en zie je de meegevoerde draad achter het werk niet meer.

Bekijk ook eens onze andere tips voor Fair Isle: 9 tips voor Fair Isle breien.

Ook in Draad! 2 rondbreien vind je veel tips voor het inbreien van motieven. Ook de uitleg voor het knippen van je breiwerk staat in Draad! 2.