Wol-Co-Fair-Isle-Ruit-met-schaduwWol & Co

Fair Isle Ruit met Schaduw

Fair Isle ruit met schaduw breien, is wel even goed tellen tijdens het breien. In ons gebreide voorbeeld hebben we de ‘stippen’ en de achtergrond lekker contrasterende kleuren gegeven. Het kan natuurlijk ook wat rustiger. Kies dan bijvoorbeeld voor een kleurfamilie.

Dit motief is een perfect motief om te experimenteren met kleur en kleurgebruik. Het heeft een vrij kleine herhaling dus je ziet snel wat de verschillende kleurcombinaties doen.

Wol-Co-Fair Isle Slingerplant-legenda

Wil je meer weten over Fair Isle breien, kleuren en motieven kiezen? Kijk dan even naar ons boek Draad! 5 Fair Isle breien.

Draad! 5 Fair Isle breien

Ons kleurige voorbeeld is gebreid in Holst Garn Supersoft. Supersoft heeft een fijne wollen draad die bij het breien een beetje in elkaar haakt, zodat je project mooi dicht en stabiel wordt. In een fysieke wolwinkel werken mensen die verstand van zaken hebben en je goed advies kunnen geven over de aanschaf van het juiste garen voor het juiste breiwerk. Supersoft of supersoftachtige garens worden o.a. verkocht bij Trollenwol en Hooks & Yarn.