Wol & Co Fair Isle Raster

Fair Isle Raster

Het Fair Isle Raster is best veelzijdig en tegelijk niet al te moeilijk. In de teltekening hieronder hebben we drie kleuren gebruikt en aangegeven, maar je kunt het ook gewoon in twee kleuren breien. Je kan een accent kleur toevoegen (zoals in het gebreide voorbeeld) en je kan er een klassieke Fair Isle kleurcombinatie aan geven.

Let op: in toer 1 t/m 9 hebben we het motief weergegeven mét een accent. In toer 9 t/m 17 staat het motief in twee kleuren. Je kunt het motief trouwens ook een uitproberen zoals in de teltekening of met steeds een andere accentkleur.

Heel leuk om eens wat uit te proberen in een proeflapje en te ontdekken wat lichte, donkere of complementaire kleuren doen in een motief.

Wil je meer weten over Fair Isle breien? Lees dan verder in ons blog over Fair Isle. Of misschien wil je wel uitgebreid advies en uitleg? Dn dan is Draad!5 Fair Isle breien een onmisbaar boek. Hierin vind je de ins en outs van het Fair Isle breien en, zoals je van ons gewend bent, de tekst wordt ondersteund met heel veel foto’s en stap-voor-stap uitleg.

Goede garens om mee in te breien zijn te koop bij de betere handwerkzaak, o.a. Hooks & Yarn in Amsterdam en Trollenwol in Driebergen.

Veel plezier met het maken van proeflapjes en misschien wel een mooi vest.