Fair Isle plusjesWol & Co

Fair Isle plusjes

Dit Fair Isle plusjes motief heeft een kleine herhaling en niet zoveel steken tussen de kleurwisselingen. Dat maakt het plusjes motief stevig en vrij onrekbaar. Ideaal voor de binnenkant van een want of misschien een goed motief op de schouders van een trui of vest.

In het gebreide voorbeeld zie je duidelijk wat er gebeurt als je de motief- en achtergrondkleur verwisselt. Daarom is het altijd een goed idee om je gekozen kleuren uit te proberen in een proeflapje.

Wol-Co-Fair Isle-legenda

Wil je meer weten of Fair Isle breien? Dan is Draad! 5 Fair Isle breien een boek voor jou. Je kunt het bestellen op onze website. En ook Werkdraad 2 rondbreien kan handig zijn als je aan het Fair Isle breiwerk gaat.

Voor dit soort breiwerk is niet al het garen geschikt. We leggen hierover nog wat uit in ons blog over Shetland garen. Deze garens koop je o.a. bij Hooks & Yarn in Amsterdam en bij Trollenwol in Driebergen.

En verder: ga lekker experimenteren. Brei een Fair Isle sliert of een lekker grote proeflap. Hiervan leer je een garen goed kennen. Ook als je proeflapje niet naar je zin wordt, is het geen verspilde tijd. Nu weet je tenmiste wat je niet wilt.