Wol-Co-Fair-Isle-met-de-draad-voor-het-werk-voorkantWol & Co

Fair Isle met de draad voor het werk

Fair Isle met de draad voor het werk kan een leuk variatie zijn in je project. Tuurlijk, meestal houden we de werkdraad achter het werk, dus aan de verkeerde kant. Als je de werkdraad regelmatig kunt houden, dan is het een houden van de draad aan de goede kant van je werk een leuke variatie.

Voorkant van het werk
Achterkant van het werk

De techniek

Eigenlijk is de techniek van het inbreien hetzelfde. Je moet alleen even een handigheidje krijgen in het wisselen van de draad. Op de foto kun je goed zien dat de blauwe draad steeds boven blijft en de roze draad steeds onder. Dat is een keus die je zelf maakt en dat is precies zo bij ‘normaal’ Fair Isle breien.

De tweede foto is van de achterkant van het breiwerk. En, eerlijk is eerlijk, dat ziet er ook leuk uit. Verder krult het werk niet zo erg. Deze techniek is dus handig als je iets wilt breien dat aan beide zijden te zien is, zoals een sjaal.

Uitleg

Volgende week zal er een blog verschijnen waarin we precies uitleggen hoe je de draden wisselt. Heb je geen geduld? Ga dan vooral zelf aan de gang, want het is een handigheidje en geen rocket science!

Garen

Het garen is van Debbie Bliss: Baby Cashmerino. We breien er graag mee, omdat het zacht is en zulke leuke kleuren heeft.

En heb je zin om meer te leren over Fair Isle breien? Dan is Draad! 5 Fair Isle breien echt een boek voor jou. Je vindt het in onze shop.