Wol-Co-lente-sterWol & Co

Fair Isle Lente Ster

Het Fair Isle Lente Ster motief kennen we natuurlijk van allerlei klassieke toepassingen, maar je kunt het ook vernieuwend breien door met de kleuren te experimenteren. Erg leuk in een vest of in een jasje, maar ook in een muts of in wanten.

Brei zeker een proeflapje in verschillende kleurcombinaties om te checken wat de kleuren met elkaar doen en of je het motief nog wel goed kan onderscheiden. De kleurkeuze van je project kan echt het verschil maken. Bovendien is het leuk om een wat combinaties te proberen. De kennis die je opdoet is nooit weg, want je kun de combinaties altijd later gebruiken in een ander project.

Wol-Co-Lente-ster-breischema-kleur
Wol-Co-Lente-ster-legenda-kleur

Kleurgebruik en garen

Wij hebben hier de toeren 1 t/m 4 en 16 t/m 19 in lichte tinten gehouden; de toeren 5 t/m 8 en 12 t/m 15 zijn in dezelfde kleuren, maar dan een tint donkerder. Het midden is echt afstekend (toeren 9, 10 en 11). Deze afstekende toeren worden in Fair Isle breiwerk wel de ‘tick’ genoemd. Hierop valt je ook echt. Het garen dat we gebruikten is Supersoft van Holst Garn.

Wil je meer weten of Fair Isle breien? Dan is Draad! 5 Fair Isle breien een boek voor jou. Je kunt het bestellen op onze website. En ook Werkdraad 2 rondbreien kan handig zijn als je aan het Fair Isle breiwerk gaat.

Voor dit soort breiwerk is niet al het garen geschikt. We leggen hierover nog wat uit in ons blog over Shetland garen. Deze garens koop je o.a. bij Hooks & Yarn in Amsterdam en bij Trollenwol in Driebergen.