Wol-Co-Fair-Isle-blokjes-in-drie-kleuren-fotoWol & Co

Fair Isle blokjes in drie kleuren

Fair Isle blokjes in drie kleuren breien, vraagt weliswaar om drie kleuren, maar je breit maar met steeds twee kleuren tegelijk. In ons gebreide voorbeeld hebben we de ‘stippen’ een subtiele kleur gegeven. Het kan natuurlijk ook wat pittiger. Kies dan bijvoorbeeld groen of turquoise. Let op: dan heb je wél drie kleuren in één toer.

Deze blokjes in drie kleuren is een perfect motief om te experimenteren met kleur en kleurgebruik. Het heeft een kleine herhaling dus je ziet snel wat de verschillende kleurcombinaties doen. Hieronder vind je het breischema voor de blokjes.

Wil je meer weten over Fair Isle breien, kleuren en motieven kiezen? Kijk dan even naar ons boek Draad! 5 Fair Isle breien.

Ons kleurige voorbeeld is gebreid in Holst Garn Supersoft, de kleuren zijn Poppy, Allium en Ember. Supersoft heeft een fijne wollen draad die bij het breien een beetje in elkaar haakt, zodat je project mooi dicht en stabiel wordt. In een fysieke wolwinkel werken mensen die verstand van zaken hebben en je goed advies kunnen geven over de aanschaf van het juiste garen voor het juiste breiwerk. Supersoft of supersoftschtige garens worden o.a. verkocht bij Trollenwol en Hooks & Yarn.