Wol & Co eenvoudige blokjesWol & Co

Eenvoudige blokjes

Dit eenvoudige blokjes inbreimotief heet niet voor niets zo, het is een makkelijk motief om te onthouden én om in te breien. Je kunt het als allover motief gebruiken, in een trui of vest, maar ook in een want bijvoorbeeld. Of je past het motief toe als band in een vest, trui of muts bijvoorbeeld. Net wat je leuk vindt.

Let bij het kiezen van de kleuren wel goed op het kleurcontrast, want bij te weinig contrast zie je niets van zo’n klein motiefje. Brei dus vooral een proeflapje (ja, echt even doen!) waarbij je ook de kleur van achtergrond en motief wisselt. Je zult zien hoe dat het verschil kan maken.

Dit lapje is gebreid van Ull centrum 2-draads garen. Het is te koop bij Trollenwol. Maar elk ander niet te glad (!) garen is geschikt voor inbreien. Hierover kun je lezen in ons blog over Shetland garen.

Wil je meer weten over het kiezen van kleuren en van de technieken van Fair Isle breien? Kijk dan eens naar Draad! 5 Fair Isle breien. Ons nieuwste boek over inbreien, kleuren en alle andere technieken die bij het Fair Isle breien horen.

Wol & Co Cover draad! 5 Fair Isle breien