Bloem Ster

Bloem ster is een door onszelf verzonnen motief. Je verzint het motief natuurlijk nooit helemaal. Er is al zoveel! Wij hebben een bestaand motief veranderd. Voor inspiratie kun je altijd kijken in onze stekenbieb.

Het is echt leuk om eens zelf wat motieven te ontwerpen. Misschien wil je een sjaal voor iemand breien en er allerlei persoonlijk symbolen voor die persoon in verwerken. Of misschien gaat er iemand trouwen en wil je speciaal hiervoor iets ontwerpen. Het is trouwens een Noordse traditie om breiwerk te maken als er getrouwd wordt. Dus waarom niet?
Denk bij het ontwerpen wel te ruimte tussen de verschillende motieven. Die mag niet te groot zijn, als je een regelematig breiwerk wilt krijgen.

Wol & Co bloem ster
Wol & Co bloem ster breischema
Wol & Co Fair Isle legenda

Tips

Inbreien gaat het best met een 100% wollen garen. Dit voorbeeld is gebreid met Supersoft van Holst Garn. Dit is een 100% wollen garen dat al tijdens het breien een beetje in elkaar haakt.

Het is altijd belangrijk om een proeflapje te breien als je Fair Isle gaat breien EN het proeflapje wast en laat drogen voordat je het gaat opmeten

Zoals al gezegd vind je in  Draad!5 Fair Isle breien nog veel meer informatie over de technieken die horen bij inbreien.

Wil je eerst oefenen met rondbreien, dan raden we je ons magazine Werkdraad 2 rondbreien aan.