Wol & Co Bloem slinger Fair IsleWol & Co

Bloem slinger

Dit Fair Isle bloem slinger motief kan je als all-over motief gebruiken, maar je kan natuurlijk ook één slingerrand aan de onderkant van je trui of vest breien. Ook leuk voor op de mouw, trouwens. Of wat dacht je van een rand op je muts? Ons voorbeeld is in 2 kleuren gebreid. Maar dit motief leent zich ook voor een meerkleurenvariant met het accent op de middentoer, de bekende ‘tic’ in het Fair Isle breien.

Dit motief is niet per se aan een land verbonden, want je komt het in zowel Fair Isle breiwerk als in Scandinavische ontwerpen tegen.

Wil je meer weten over de Fair Isle technieken? Kijk dan naar ons boek Draad! 5 Fair Isle breien. In dat boek hebben we alle technieken voor het inbreien (Fair Isle breien) bij elkaar gezet. Denk aan het combineren van kleuren en motieven, het voorbereiden van de knipsteken (steeks), het zekeren en het doorknippen ervan en natuurlijk de afwerking van je projecten.

Ons voorbeeld is gebreid in Holst Garn Supersoft, o.a. verkrijgbaar bij Hooks and Yarn in Amsterdam en bij Trollenwol in Driebergen. Beide winkels hebben ook een online winkel. En wil je nog wat lezen over Shetlandgaren, dan kun je ons blog nog eens nalezen.