Nog een plantenhanger

Nog een plantenhanger? We waren dus bezig om het huis voor de winter een beetje huiselijker te maken en opeens bedachten we dat je van een gehaakt boodschappennetje misschien ook wel een planten hanger zou kunnen maken.

Even proberen, maar zo gemakkelijk ging dat natuurlijk niet. We moesten toch gewoon aan de slag. Wel gebruikten we een bestaand patroon van Novita.

Nodig:

Je hebt (een beetje dik) haakgaren nodig en een bijpassende haaknaald.

Het schaaltje of bakje waar je omheen gaat passen.

Gebruikte steken

Losse = l.

Vaste = v.

Stokje = stk.

Okay, dit is wat we deden:

Maak een magic loop met je eerste kleur. Je kunt ons vorige blog checken voor de magic loop.

Tr 1: 4 l. (deze gelden als 1 stk. en 1 l.), [1 stk., 1 l.] 7 keer in de loop, 1 v. in de 3e l. van de beginlossen = 8 stk.

Tr 2: 1 v. in de 1e boog, 2 l. (=1 stk), 1 stk. in dezelfde boog, 1 l., [2 stk., 1 l.] in elke volgende boog, 1 v. in de 2e l. van de beginl. = 8 x 2 stk.

Tr 3: 3 l. (=eerste stk.), [3 stk., 1 l.] in elke volgende 7 bogen, 2 stk. in de laatste boog, 1 v. in de 2e l. van het beginstk.

Tr 4: 1 v. in de volgende boog, 2 l. (=het eerste stk.), 1 stk., 1 l., 2 stk. in dezelfde boog, 1 l., [2 stk., 1 l., 2 stk., 1 l.] in de volgende 7 bogen, 1 h.v. in de 2e l. van het beginstk.

Tr 5: *4 l., 1 v. in de volgende boog, herhaal vanaf * tot het eind.

Tr. 6 – 8: *10 l., 1 v. in de volgende boog, herhaal vanaf * tot het eind.

Vergeet niet om af en toe even te passen. Jouw bakje kan natuurlijk heel anders van vorm of afmeting zijn!

Tr 9: *4 l., 1 v.; herh. vanaf *.

Tr 10: in elke steek een vaste.

Wij haakten nog twee hengsels aan de hanger. Dit doe je met alleen maar lossen. Je maakt ze zo lang als je zelf nodig vindt.

Kijk in onze blogs om te zien hoe je ook alweer een losse of een vaste haaksteek maakt. Of bekijk de filmpjes van Het Klokhuis.