maattabellen voor sokken breienWol & Co

Maattabellen voor sokken breien

Maattabellen voor sokken zijn handig, want soms weet je even niet hoeveel steken je moet opzetten voor een paar sokken.  In de maattabellen vind je de voetlengte die bij een maat hoort en het aantal steken op te zetten per maat, dat bij de verschillende garendiktes hoort.

Hieronder zie je de tabellen voor been-eerst sokken in 4-, 6- en 8-draadsgaren en voor teen-eerst sokken in 4-, 6- en 8-draadsgaren. Je kunt de tabellen downloaden.

Let op: de tabellen zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Het is zeker niet de bedoeling dat je ze gebruikt als lesmateriaal, op je eigen website of welke publicatie dan ook.

Wil je je sokken echt exact op maat breien? Dan kun je onze sokformulieren downloaden. Op deze formulieren vul je de gegevens in en je hebt meteen een goed patroon. Er is een formulier voor teen-eerst sokken en een formulier voor been-eerst sokken. Zelfs heel kleine sokken kun je met deze formulieren uitrekenen. Handig dus!

Tabellen voor been-eerst sokken

Tabellen voor teen-eerst sokken

Draad! 4 sokken breien

Wil je alles weten over het breien van sokken? Dan is ons populaire boek Draad! 4 sokken breien je beste vriend. In dit handige boek met spiraalbinding vind je alles over het breien van been-eerst en teen-eerst sokken, de verschillende soorten hielen en tenen, opzetten en afkanting die perfect voor sokken zijn en veel handige tips en trucs.

Wol & Co Draad! 4 sokken breien