Kleur kiezen voor jezelf

Wol & Co Paars en groen

Ik wil eens wat anders

Vaak horen we van klanten dat ze altijd een bepaalde kleur kiezen en nu eens iets van een heel andere kleur willen maken. Het is natuurlijk altijd leuk om iets in een andere kleur te gaan maken, maar ga je het ook dragen?

Er is trouwens vaak wel een reden waarom je een bepaalde kleur kiest. Hij staat je goed, maar veel belangrijker: je voelt je er goed in. En wanneer je je goed voelt in je kleren dan straal je dat ook uit. Dus misschien is het handig om eerst een accessoire in een heel andere kleurcombinatie te maken. Als je het stuk veel draagt en je voelt je er goed bij, dan zou je ook eens een heel kledingstuk in die kleur kunnen maken of kopen.

Welke kleuren staan me goed?

Op internet zijn er allerlei tests te vinden die bepalen wat voor soort kleurtype je bent. Je kunt zo’n test maken en als richtlijn gebruiken. Wij zouden onze kleur- en kledingkeuze daar zeker niet helemaal van af laten hangen.

Het is zeker ook leuk om even te kijken naar de combinatie van je huid-, haar- en oogkleur. Heb je een bleke huid, lichte haren en lichte ogen dan staan zachte tinten je goed (pas wel op met beige, dat kan snel saai zijn). Heb je donker ogen in een lichte huid, of heb je een donkere huidskleur, dan staan fellere kleuren je juist goed. Even in de spiegel kijken dus. In Seamwork nr 5 van 2015 vind je een artikel over het bepalen van je kleurenpalette.

Tenslotte

En misschien ten overvloede: in de loop van de tijd veranderen je haar, huid en ogen van kleur. Ook zullen je huid en je ogen er in de zomer en winter anders uitzien.

Af en toe even checken hoe het zit met het contrast dus en verder lekker breien wat je leuk vindt.

Wol & Co kleuren kiezen Blauw met roze