Wol & Co fair isle en sanquhar breiwerk

In de ban van het inbreien

Ben je ook helemaal in de ban van het inbreien? Wij geven je hier een aantal sites waarop je meer inspiratie kunt vinden. Dit is natuurlijk helemaal geen volledig overzicht; er is zo ontzettend veel te vinden op dit gebied!

Shetland.org

Shetland.org is de site van en over de Shetland Eilanden. Je vind er allerlei informatie en natuurlijk ook blogs over het breien op deze eilandengroep.

Shetland Woolweek

Shetland Woolweek is een begrip in breiland. Deze week eert het Shetland schaap, zijn wol en de textiel industrie in het hoge noorden. Op de site vind je o.a. het gratis inbreipatroon dat elk jaar wordt uitgegeven ter ere van de Shetland Woolweek.

Sanquhar breiwerk

Uit Schotland komt niet alleen het breiwerk van de Shetland eilanden maar ook het Sanquhar breiwerk. Dit is inbreiwerk met prachtige grafische motieven. Je vindt informatie bij het Future Museum en ook op de site van Sanquhar Knits (ook al is deze laatste een commerciële organisatie)

Bohus breiwerk

Heel speciefiek is het inbreiwerk van de Bohus breiers uit Zweden. Zij maakten ook averechte steken in hun motieven en dit geeft een heel bepaalde uitstraling. Hier kun je informatie vinden:

Marius, de beroemdste trui uit Noorwegen

Toen het patroon van de Marius trui 50 jaar oud was, werd dit in Noorwegen zelfs gevierd. Er waren allerlei spullen te koop met het Marius motief en ook het patroon van de trui werd weer uitgegeven.

Draad! 5 Fair Isle breien

Je ziet, er is meer dan genoeg inspiratie op het net te vinden. Heb je zin om zelf aan de gang te gaan! Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Ons nieuwste boek Draad! 5 Fair Isle breien geeft je genoeg technische informatie om aan de gang te gaan. Niet alleen Fair Isle breien wordt uitgelegd, maar, bijvoorbeeld, ook het zekeren, openknippen en afwerken van je knipsteken. Lees hier meer over ons boek of bestel ons boek gewoon!

We wensen je weer veel breiplezier.