Het-grote-voorleesboek-over-verdwenen-sokken

Het grote voorleesboek over verdwenen sokken

Toen we Het grote voorleesboek over verdwenen sokken in de winkel zagen liggen, moest het boek natuurlijk mee. En we werden niet teleurgesteld! Als je houdt van sokken breien, er bij jou ook wel eens op mysterieuze wijze sokken verdwijnen en je van boeken houdt, mag dit boek niet in je (sokken)boekenkast ontbreken.

Iedereen kent het vreemde verschijnsel wel: je doet twee sokken in de was en er komt er maar eentje uit. Wie het grote voorleesboek heeft (voor)gelezen weet nu dat die sokken niet zomaar weg zijn. Nee, de sokken die niet in de wasmand zitten, beleven een avontuur. Ze verdwijnen door het gat onder de wasmachine en gaan een ander leven leiden. De kriebelige grijze sok verricht een heldendaad en wordt zelfs uitgehaald om in een trui te veranderen. De deftige zijdensok komt aan een deftige vieze voet terecht. En de groense sok wordt een heuse privé-detective.

Het boek is natuurlijk leuk om voor te lezen aan kleine sokkendragers, maar het is ook een leuk boek voor de volwassen sokken liefhebber. Je gaat toch anders naar je sokken kijken. Of misschien ga je wel anders je sokken breien. Een privé detectivesok moet tenslotten wel een beetje onopvallend zijn.

Het boek is geschreven door Justyna Bednarek, geïllustreerd door Daniel de Latour en uitgegeven door Volt. Wij zijn fan!

Heb zin om sokken te gaan breien na al deze avonturen? Dan is Draad!4 sokken breien echt een boek voor jou! In het boek vind je basispatronen en daarnaast heel veel tips en technieken voor de gevorderde (sokken)breier!