De Werkdraad Magazines

Nu we allemaal thuis zitten en zo min mogelijk de deur uitgaan, vinden veel mensen, gelukkig, hun weg weer naar het ‘maken’.

Misschien ken je de Draad! serie, onze uitgebreide boeken over breitechnieken. Nu hebben we ook korte, bondige en heldere magazines gemaakt, Werkdraad.

 

werkdraad 4 covers bij elkaar vierkant homepage

Wat staat er in?

Elke Werkdraad behandelt met veel foto’s en in duidelijke taal één brei-onderwerp, van de allereerste basics in Werkdraad 1 tot de finesses van het breien in de volgende nummers. In de Werkdraad magazines vind je geen patronen, zoals in onze Draad! boeken.

Voor de beginnende breier hebben we Werkdraad 1 gemaakt. Je kunt het breien leren met dit magazine. Een leuk cadeautje voor iemand die zin heeft om wat te gaan maken.

De (wat) meer gevorderde breier kan aan de gang met de andere Werkdraden:

Werkdraad 2 rondbreien, Werkdraad 3 meerderen en minderen en en Werkdraad 4 opzetten en afkanten.

Op de werkdraadpagina’s in onze webshop vind je ook de inhoudsopgave per magazine. Handig om alvast een idee te krijgen van wat je kunt verwachten.

De online gemeenschap

Als breiers wisten we natuurlijk al hoe fijn het is om iets te maken. Voor als je eens iets anders wilt doen dan breien, of voor degenen in je omgeving die aan de gang willen, hebben we hieronder een paar websites bij elkaar gezet. De professionals die deze sites en blogs maken helpen je op weg.

Ravelry kennen jullie vast wel. Dat is een community van miljoenen hakers en breiers.

En kijk en luister vooral eens naar het Breivlog van Puk Vossen. Zij heeft een eigen youtube-kanaal waarop zij kennis en informatie deelt en in april maakte ze alweer haar 91ste vlog!

Wat dacht je van de projecten pagina van Selvedge Magazine? Hier vind je allerlei projecten om te maken. Het zijn niet alleen breiprojecten, nee, je kunt er zelfs leren hoe je een mand vlecht.

Of ga leren stoppen. Zo hebben, bijvoorbeeld, je zelfgebreide sokken een nog langer leven. Evelien Verkerk textiel conservator en maker van het blog Nederlands Gebreid weet hier alles van geeft zelfs het patroon voor een breistoplap.

En dan voor de naaiers onder ons is er de enorme lijst van Eloleo. Zij verzamelde 100den gratis naaipatronen van internet.

Kom, we gaan wat maken!