De stekenbibliotheek neemt een pauze

de stekenbibliotheek meent een pauze

De stekenbibliotheek neemt een pauze! We hebben het even gecheckt: onze eerste steek werd in augustus 2014 in de bibliotheek gezet. En dat was natuurlijk onze favoriet, de ribbelsteek. Intussen zijn we een flink aantal steken en motieven verder en daar zijn we natuurlijk best wel trots op. Het is ook heel fijn dat jullie breiers onze stekenbibliotheek waarderen én gebruiken. We hebben geprobeerd niet alleen steken te publiceren, maar ook bij elke steek en motief wat brei-technische info te geven en natuurlijk altijd een duidelijk breischema.

We houden van het breien van de proeflapjes voor al die verschillende steken, maar voor nu is het even mooi geweest. Eerst storten we ons op wat andere breiprojecten, die al een tijdje lopen of liggen te wachten. Er komen na 31 december 2021 even geen nieuwe steken en motieven bij. De bieb gaat zeker niet dicht en we zullen af en toe wat ‘oude’ steken afstoffen en weer wat aandacht geven, want we blijven breien en ontwerpen natuurlijk!

Ook wij putten regelmatig uit de bieb en hebben zo onze favoriete steken en motieven. De ribbelsteek hebben we al genoemd, mooi door z’n eenvoud. Hieronder zie je wat andere favorieten van ons. En wie weet stuiten we binnenkort weer op een onaangeboorde bron en begint het binnenkort toch weer te kriebelen. Dan zijn jullie de eersten die mee mogen genieten van een nieuw motief.

Wol & Co golfajour
Wol & Co maya mozaïek
Wol & Co Sok ajour nr 3
Wol & Co bloem ster

Nog een kleine tip (we kunnen het niet laten ;-). Als je eens geen project onder handen hebt, kun je een motief kiezen en die met verschillende garens, verschillende kleuren of verschillende naalddiktes proberen. De resultaten zullen je verbazen. Houd dan vooral aantekeningen bij, want over een paar maanden weet je misschien niet meer wat je gebruikt hebt voor het proeflapje.

En .. mail ons af en toe een fotootje van wat je plukt uit de bieb. Dat doet ons goed.