De Kitchener Stitch heeft een alternatief

Kitchener stitch

De Kitchener Stitch heeft een alternatief. De Kitchener Stitch gebruik je om bijvoorbeeld de teen van je sok mee dicht te maken. Veel breiers zien op tegen de Kitchener Stitch en proberen hem te vermijden. Dat is jammer, want een mooi dichtgemaasde teen heeft zo zijn voordelen. De teen van je sok is niet zo’n fijne plek om een naad te hebben, of een ophoping van steken, zeker niet als je je sokken als wandelsokken wilt gebruiken.

In onze boeken Draad! 2 rondbreien en Draad! 4 sokken breien leggen we uit dat het echt wel mee valt, die Kitchener Stitch. Gelukkig zijn er ook onderzoekende breiers die kijken of iets toch nog eenvoudiger kan. Zo’n breier is Roxanne Richardson. En wat blijkt? De Kitchener Stitch heeft een alternatief, want zij vond een makkelijker alternatief in Volume 4 of the Finchley Manuals of Industry, gepubliceerd in 1852. Roxanne vindt dan ook dat deze methode The Finchley Graft moet gaan heten.
Hieronder vind je de Youtube uitleg. En dit is de rechtstreekse link naar het boek waar de techniek in gevonden is. Het is een uitdaging om dit boek te lezen, maar wie weet staan er nog meer handige tips in die je kunt gebruiken.

Probeer The Finchley Graft zeker eens, wij vinden deze manier echt super! Dus… thanks to Roxanne!